NIET KOPEN, WEL LEZEN…

Mijn boeken over bore-out zijn ook in steeds meer openbare bibliotheken te vinden. Daar ben ik blij om, want ook wie zich de aankoop van een boek niet kan permitteren, of wie een boek dat hij/zij slechts éénmaal leest, niet wil kopen, moet er kennis van kunnen nemen.
 
Soms laten lezers me weten een van mijn boeken gelezen te hebben, na het gevonden te hebben in de bibliotheek en ik heb nog niet anders meegemaakt dan dat dat nieuwe, verfrissende inzichten bracht, o.a. bij het onderscheiden van bore-out en burn-out. In veel gevallen vielen er muntjes op hun plaats, doordat de lezers bij zichzelf of mensen in hun omgeving herkenden wat ik schreef. Het allerleukste vind ik het natuurlijk, als iemand zo te spreken is over een van mijn boeken dat hij/zij het daarna alsnog koopt, of besluit de andere exemplaren ook te lezen.
 
De bespreking van NBD Biblion (de partner van bibliotheken en onderwijs die zich dagelijks inzet om de openbare bibliotheken en bibliotheken op scholen zo veel mogelijk te ondersteunen en ontzorgen) van mijn eerste boek dat niet gaat over bore-out, maar over faalangst, was zo lovend, dat ik het bij het lezen ervan behoorlijk warm kreeg en dacht: gaat dit echt over mijn boek?! Ik gaf het destijds uit in eigen beheer. Intussen is er een tweede druk op de markt. Je kunt die recensie hier op mijn website lezen.
 
Gisteren liet mijn uitgever me weten dat ook mijn jongste kind ‘Ziekmakende verveling op je werk. Bore-out verklaard vanuit de onderstroom’ (mei 2023) intussen de weg naar een groot aantal bibliotheken heeft gevonden. NBD Biblion liet dit deze keer vergezeld gaan van de volgende tekst:
 
‘Een boek over de rol van systemische oerkrachten in het onderbewuste op gedrag bij ziekmakende verveling op het werk. Chronische verveling kan leiden tot een bore-out en kan een mens ziek maken. In dit boek wordt de bore-out onderzocht en verklaard vanuit systemisch perspectief. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod: perfectionisme, faalangst, succesangst, hoogsensitiviteit, trauma, burn-out, zingeving, crisissituaties en symptomen. Met veel persoonlijke verhalen. Helder en begrijpelijk geschreven. Met foto’s en illustraties in zwart-wit.’
Kort en krachtig en de spijker op zijn kop!
 
Met de klok mee zie je op de afbeelding mijn boeken in de volgorde waarin ze verschenen:
1. Over succes en falen in dertig verhalen en dertig oefeningen (mei 2019)
2. Bore-out Een praktische handleiding voor begeleiders (maart 2021)
3. Bore-out. Over chronische verveling op je werk (maart 2022)
4. Ziekmakende verveling op je werk Bore-out verklaard vanuit de onderstroom  (mei 2023).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *